u bevindt zich hier: pclt > projecten

 

Het Praktijkcentrum voor Land- en Tuinbouw participeert in diverse projecten.

Demonstratieprojecten

In zijn doelstelling om de Vlaamse land- en tuinbouw te begeleiden naar een meer duurzame productiewijze maakt de Afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling (ADLO) gebruik van het subsidiëren van demonstratieprojecten duurzame landbouw. 

Deze demonstratieprojecten hebben als doel de land- en tuinbouwers kennis te laten maken met praktijken en technieken die kunnen bijdragen aan een meer duurzame landbouw.

Jaarlijks wordt een oproep gelanceerd voor het indienen van demonstratieprojecten. Afhankelijk van de beschikbare middelen en de beleidsprioriteiten worden een aantal demonstratieprojecten geselecteerd. 

Innovatieve vormingsprojecten

Innovatieve vormingsprojecten in de landbouwsector: de Vlaamse overheid heeft in het kader van de nieuwe regelgeving van de landbouwvorming de mogelijkheid om jaarlijks een oproep tot het indienen van innovatieve vormingsprojecten in de landbouwsector te richten aan de erkende vormingscentra.

ESF-projecten

ESF staat voor het Europees Sociaal Fonds. Met dit subsidie-instrument willen de Vlaamse overheid en de Europese Unie samen het Vlaamse arbeidsmarktbeleid versterken. Via het ESF stellen Vlaanderen en Europa elk jaarlijks ongeveer 67 miljoen euro ter beschikking. 

 

 

laatste nieuwtjes

15okt
Vacature praktijktrainer basisonderhoud tuinmachines

Praktijktrainers basisonderhoud van tuinmachines