Inhoud
Tijdens deze opleiding leert u artisanaal roomijs en sorbet bereiden. Op de eerste 2 lesdagen krijgt u een korte theoretische inleiding in de voormiddag. De namiddagen en dag 3 besteden we volledig aan de praktijk!
Volgende onderwerpen komen aan bod:
- Samenstelling melk, verwerken van melk tot ijsproduct
- Roomijsbereiding
- Berekenen van evenwichtige samenstelling, bewaarbaarheid, vetgehalte, kostprijsberekening
- Sorbets
- Info omtrent allergenen, glutenvrije/lactosevrije/suikervrij roomijs
- Afwerken van roomijs tot verkoopbaar product
Praktische info
- Deze opleiding wordt enkel als maatopleiding ingericht
- Basiskennis zuivel is vereist.
- Na deze opleiding kan de opleiding Artisanaal roomijs - gevorderd gevolgd worden (= Afwerken van roomijsproducten).
- Gelieve aangepaste werkkledij (schort) mee te brengen.
- Max. 15 deelnemers per groep
Deze opleiding maakt deel uit van ons uitgebreide aanbod aan zuivelopleidingen. Via onderstaand overzicht vindt u vast nog andere opleidingen die u zullen interesseren!
- Zuivel 1: Bereiding hoeve- en zuivelproducten
Leer zelf zuivelproducten bereiden in enkele dagen - Zuivel 2: Zachte kazen
Leer zelf enkele zachte kaassoorten bereiden in 2 dagen - Zuivel 3: Desserts voor hoevewinkel & zuivelautomaat
- Zuivel 4: Artisanaal roomijs - basis
Leer zelf artisanaal roomijs maken in 3 dagen - Zuivel 5: Artisanaal roomijs - gevorderd
Maak een pareltje van uw roomijscreatie en verkoopsklaar maken - Zuivel 6: Starten in de Korte Keten
Afzet van hoeveproducten en thuisverkoop - Zuivel 7: Hygiëne en autocontrole