Zuivel 4: Artisanaal roomijs - basisLeer zelf artisanaal roomijs maken in 3 dagen

Inhoud

Tijdens deze opleiding leert u artisanaal roomijs en sorbet bereiden. Op de eerste 2 lesdagen krijgt u een korte theoretische inleiding in de voormiddag. De namiddagen en dag 3 besteden we volledig aan de praktijk!

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Samenstelling melk, verwerken van melk tot ijsproduct
  • Roomijsbereiding
  • Berekenen van evenwichtige samenstelling, bewaarbaarheid, vetgehalte, kostprijsberekening
  • Sorbets
  • Info omtrent allergenen, glutenvrije/lactosevrije/suikervrij roomijs
  • Afwerken van roomijs tot verkoopbaar product

 

Praktische info

  • Deze opleiding wordt enkel als maatopleiding ingericht
  • Basiskennis zuivel is vereist.
  • Na deze opleiding kan de opleiding Artisanaal roomijs - gevorderd gevolgd worden (= Afwerken van roomijsproducten).
  • Gelieve aangepaste werkkledij (schort) mee te brengen.
  • Max. 15 deelnemers per groep

 


Deze opleiding maakt deel uit van ons uitgebreide aanbod aan zuivelopleidingen. Via onderstaand overzicht vindt u vast nog andere opleidingen die u zullen interesseren!

roomijs