Inhoud
In deze praktijkopleiding komen volgende onderwerpen aan bod:
- Bereiding van o.a. Camembert, Brie, Emmentaler, Cheddar, Feta en Mozarella
- Bereiding van verse en zachte kazen met verschillende soorten rijpingen, schimmelkazen
- Bepaling van droge stof, dichtheid, zuurtegraad, vetgehalte, eiwit- en zoutgehalte, controles op pasteurisatie, bacteriologie, remstoffen, stofwrongelgehalte in wei, oxiderende ontsmettingsmiddelen en organoleptische controles en onderzoeken op reiniging- en desinfectiemiddelen
Praktische info
- Deze opleiding omvat een initiatiecursus waarin de deelnemers kennis maken met de bereidingwijzen van diverse types zachte kazen. Basiskennis zuivel bereiden is wel vereist
- Gelieve aangepaste werkkledij (schort) mee te brengen
Deze opleiding maakt deel uit van ons uitgebreide aanbod aan zuivel-opleidingen. Via onderstaand overzicht vindt u vast nog andere opleidingen die u zullen interesseren!
- Zuivel 1: Bereiding hoeve- en zuivelproducten
Leer zelf zuivelproducten bereiden in enkele dagen - Zuivel 2: Zachte kazen
Leer zelf enkele zachte kaassoorten bereiden in 2 dagen - Zuivel 3: Desserts voor hoevewinkel & zuivelautomaat
- Zuivel 4: Artisanaal roomijs - basis
Leer zelf artisanaal roomijs maken in 3 dagen - Zuivel 5: Artisanaal roomijs - gevorderd
Maak een pareltje van uw roomijscreatie en verkoopsklaar maken - Zuivel 6: Starten in de Korte Keten
Afzet van hoeveproducten en thuisverkoop - Zuivel 7: Hygiëne en autocontrole